Siirry sisältöön

Ropecon-vastauksia

30/07/2012

Projekti on lähtenyt hyvin käyntiin ja Ropecon-esitelmä meni erinomaisesti. Olemme saaneet kasaan jo yli tuhat dollaria ja toistasataa Facebook-tykkääjää. Veikkaan, että nyt conin jälkeisellä viikolla tulee runsaasti lisää lahjoituksia ja tykkäyksiä, sillä ainakaan itselläni ei olisi tapahtumassa ollut aikaa tutkia nettisivuja.

Ropeconista 2006, kuvaaja Timo Halen.

Esitelmässä ja sen jälkeenkin minulta kysyttiin paljon oivallisia kysymyksiä, joihin tulen lähipäivinä kirjoittamaan vastauksia. Mutta tässä hyvin tiivistettyjä vastauksia, että kenenkään ei tarvitse jäädä epätietoisuuteen:

* Pelin sääntöjä, miljöötä ja tarinaa olen miettinyt jo aika paljonkin, ja kehittänyt jo monia sivuhahmoja, juonenkäänteitä ja sen sellaisia. Projekti on elänyt päässäni melko pitkään.

* Myrskyn sankarit tulee tarjoamaan jotain myös tyttöpelaajille, vaikka moni kysyjä suhtautui Petri Hiltusen Conan ja sudet –kuvaan kovin poikamaisena. Sitä se ehkä onkin, vaikka itse olisin nuoruudessani innostunut enemmän velhosta tai metsäseikkailusta. Mutta peli ei siis ole pelkkää barbaaritaistelua. (PS. Tiedän myös tyttöjä, jotka tykkäävät barbaaritaistelusta!)

* Esitelmässä ja täällä netissä käyttämäni kuvitus on Petri Hiltuselta saamiani originaaleja, joista suurin osa on julkaistu jo aiemmin. Projektin toteutuessa hankimme tietysti Hiltuselta ja muilta taiteilijoilta myös juuri tätä peliä varten tehtyä kuvitusta.

* Peli julkaistaan pahvi- tai kartonkilaatikkona, joka sisältää ainakin kaksi noin 32-sivuista sääntökirjaa sekä kuusi erilaista noppaa. Pelaajan kirjan sääntöosuuden voisi hyvinkin laittaa nettiin ilmaiseksi PDF:ksi, koska peliporukassa on enemmän pelaajia kuin pelinjohtajia.

* Ropeconissa pitämäni esitelmä tulee ennen pitkää Youtubeen, mutta pyrin mahdollisimman pian editoimaan siitä muutaman minuutin esittelyvideon, joka julkaistaan ainakin IndieGoGossa ja WordPress-blogissa.

Tässä ensimmäisiä tuntemuksia. Käykää lukemassa myös Dome.fi:n artikkeli Myrskyn sankareista!

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: