Siirry sisältöön

Pakettiautoseikkailu ja julkistus

21/08/2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joukkorahoittajat esitelmän jälkeen.

Pelit on nyt postitettu joukkorahoittajille ja monet sitä jo pelaavatkin.

Onkin aika muistella Myrskyn sankareiden julkaisuperjantaita Ropeconissa. Virallinen ohjelma koostui pelin pelaamisesta ja myymisestä, pitkään valmistelemastani julkaisuesitelmästä ja sitten juhlinnasta joukkorahoittajien kesken. Tästä ei kuitenkaan selvitty ilman yllätyskäänteitä.

Pakettiautoseikkailu

Julkaisuesitelmä oli alkamassa kahdeksalta. Menin hakemaan tietokoneeni pakettiautolta ja jäin takaluukulle vielä tekemään jotain viime hetken lisäyksiä esitelmään.

Pistin pakettiauton avaimet povitaskuun ja laskin takin tavaratilaan pahvilaatikoiden päälle. Muistan ajatelleeni, että nyt pitää vaan muistaa, ettei sulje luukkua. Mutta vähän ajan päästä Poromagian kaveri tuli kyselemään käynnistyskaapeleita, jollaiset meillä piti olla toisessa autossa, sanoin, että lähdetään katsomaan. Luukku vaan varmuuden vuoksi kiinni, mäiskis!

…oho.

Kolme varttia aikaa julkistuksen alkuun, siihen mennessä pitäisi saada jotenkin esitelmä lukitusta pakettiautosta. Kaikki ovet olivat lukossa, enkä saanut niitä avattua millään muilla taskussani olevilla avaimilla.

Parkkipaikalla oli myös tuttuja seppiä töissä ja kysyin heiltä apua. Josko heillä sattuisi olemaan jotain tiirikoita tai vastaavia työkaluja. Juha-seppä katseli autoa jonkin aikaa ja sanoi, että halvin tapa avata ovi on lyödä etuikkuna pajavasaralla sisään. Hän ei sitä tekisi, mutta lainaa kyllä tarvittaessa työkalujaan. Ei tulisi ihan halvaksi.

Soitin 24h-lukkosepälle, joka sanoi ehtivänsä paikalle vajaassa tunnissa, ehkä puolessakin. Sanoin, että puolessa olisi pakko ehtiä, jolloin mies muistutti, että itse työhön saattaa mennä hyvinkin paljon aikaa. Hän lähti kuitenkin heti matkaan. Mutta ehtisikö hän ajoissa?

Ropeconissa kun ollaan, niin monet mielellään tarttuivat myyntipöytävastaava Antin esittämään avunpyyntöön: ”Paikallisen roolipelikauppiaan aarre on lukitussa pakettiautossa, eikä hän siihen itse käsiksi. Hän etsii avukseen rohkeita seikkailijoita!”

Yhdellä oli itse samanlainen pakettiauto, toinen oli autonasentaja ja kolmas tiirikkamestari. Kuulokkeiden johdon sai viritettyä etuoven ikkunan taakse, mutta ikkunaa ei saatu laskettua tarpeeksi, että lukkonupin saisi nostettua väännetyllä rautalangalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lukkoseppä on saapunut. Oikealla urheita seikkailijoita.

Lukkoseppä ehti paikalle noin varttia vaille kahdeksan, mutta ei saanut takaluukun lukkoa avattua. Etuoven hän sai auki kymmentä vaille, mutta etuosasta takaosaan oli vain pieni ikkuna – aivan liian pieni tavalliselle ihmiselle. Onneksi hoikka tanssijaystäväni Arttu oli myös paikalla ja onnistui kiipeämään ikkunasta takaosaan, tasapainoilemaan laatikoiden lävitse, hakemaan takkini ja sitten ojentamaan sen ikkunasta minulle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suuri hetki. Puoliksi näkyvissä oikealla pelin kartturi Mikko Ryytty.

Avasin takaosan lukon, päästin Artun vapaaksi ja sain läppärini takaisin! Suuri kiitos kaikille, jotka auttoivat! Erityisen suuri kiitos tästä fantasiagenreen sopivien käytettyjen kykyjen ja ammattien moninaisuudesta.

Julkaisuesitelmä

Juoksin laukkuineni saliin 26 ja ehdin paikalle juuri muutamaa minuuttia ennen. Tämä oli joukkorahoittajille suunnattu puhe, jossa kerroin etupäässä pelin tekemisestä, testauksesta, julkaisusta, mediahuomiosta ja sen sellaisesta. Lauantaina keskityttiin enemmän pelin sisältöpuoleen – tarinaan, hahmoihin ja sääntöihin.

perjantai_esitelma1iso_suvi

Yksi pelin hahmoluokista jakoi pelitestaajien tunteet.

Esitelmä kuvattiin videolle ja leikkaamme siitä syksyn mittaan parhaat palat nettiin.

Kulkue ja juhla

Suoraan esitelmästä kuljimme Antin kanssa askartelemamme Myrskyn sankarit -standaarin takana kohti kovan onnen pakettiautoa, jossa joukkorahoittajille jaettiin heidän pelejään, mukejaan ja paitojaan, sekä skoolattiin roolipelin ilmestymisen kunniaksi.

Kuvat ovat Antti Hukkasen ja ensimmäisen kuvan keskellä esiintyvän Janne Vuorenmaan ”taidonnäytteitä”. Jostain syystä marssi sai kuvaajilta nimen Tärähtäneiden kulkue.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kulkueesta voi bongata ison kasan pelin tekijöitä.

kulkue_janne2

Standaaria kantaa ylväästi kääntäjämme Veemeli. Oikealla muun muassa Praedorista ja Stalkerista tunnettu roolipelisuunnittelija Burgeri.

kulkue3_janne

Kulkue saapuu kovan onnen autolle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No nyt se pakettiauto kyllä aukeaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Graafikko Tommi Kovala annostelee juomaa. Takaoikealla kuvittaja Marko Laine, tuota, saa inspiraation?

Kiitos hienosta päivästä kaikille osallisille! Seuraavaksi muistelen lauantaita, jolloin pelasimme Myrskyn sankareita Auditoriossa. Laittakaahan pelikokemuksianne mailitse, kommentteihin tai Facebookiin!

2 kommenttia leave one →
  1. Hannu permalink
    23/09/2013 14:45

    Kiinnostaisi kuulla kuvassa mainitusta sikopaimen-kohusta [sic]. Oisko heittää linkkiä tai kommenttia?

  2. 24/09/2013 13:20

    Sikopaimen-kohusta kerromme paljonkin lähiaikoina! Katso myös kuvat. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: