Siirry sisältöön

Reilun pelin julistus

17/12/2013

Luin Kepan erinomaista eettiset joululahjat -listaa ja ajattelin kertoa, että myös Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka on reiluissa työoloissa valmistettu.

Screen shot 2013-12-17 at 10.07.17 AMPelin kustantaja Tactic on tiettävästi ainoana suomalaisena pelivalmistajana sitoutunut peli- ja lelualan ICTI-järjestön CARE-ohjelmaan. ICTI on lyhennys nimestä International Council of Toy Industries ja CARE tulee sanoista Caring, Awareness, Responsible, Ethical. ICTI CARE on leluteollisuuden eettisen valmistamisen ohjelma, jolla pyritään turvalliseen ja humaaniin työilmapiiriin, jossa ei käytetä lapsi- tai orjatyövoimaa ja jossa työolosuhteet ovat turvallisia, palkat kunnollisia ja niin edelleen. ICTI CAREsta voi lukea lisää täältä.

Lisäksi nopat ja muut osat tietenkin noudattavat EU:n leluille määrittelemää turvallisuusdirektiiviä 2009/48/EY.

Pelin ohjekirjat, kartta ja laatikko on painettu Porissa ja kaikki suunnittelutyö on tehty kokonaisuudessaan Suomessa. Nopat on valmistettu Englannissa. Myrskyn sankarit -mukit on tehty Ruotsissa ja paidat valmistettu Englannissa reiluissa työolosuhteissa poimitusta luomupuuvillasta, joka myöskään ei kuormita ympäristöä. Paidat painoi suomalainen Genrewear ja niillä on Fair Wear Foundationin eettisen vaatteen leima.

Myrskyn sankarit harrastaa siis reilua peliä!

One Comment leave one →
  1. 15/05/2014 14:55

    Kiitos että muuten laitoit linkin näihin. On pitkään pitänyt kysyä siitä t-paidasta että mistä hommasit? Ei sinänsä että olisin jotenkin helkkarin hyveellinen ja esimerkillinen ihminen mutta jos vaihtoehtoja on toimia ilman lapsityövoimaa ym. ikävyyksiä niin ei ole mitään syytä valita niitä lähempää tarkastelua kestämättömiä toimintatapoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: