Skip to content

Myrskyn sankareille palkintona viskihattu

19/12/2013

Kun ainakaan Suomessa Vuoden peli -kategoriassa ei vielä palkita roolipelejä, en varsinaisesti odottanut Myrskyn sankareille mitään palkintoja. Enkä varsinkaan odottanut K-8-pelille alkoholipalkintoa. Mutta näin tässä nyt kävi.

Kirjailija Tuomas Vimma on blogissaan nostanut esiin kaikenlaisia hienoksi kokemiaan asioita tähän tyyliin: ”Sini [Saarela] jos joku ansaitsisi toiminnastaan palkinnon. Hänelle nostan joka tapauksessa lasillisen hyvää irlantilaista viskiä, ja hänelle hyvin mielelläni salakuljettaisin kokonaisen pullon kolkkoon venäläiseen selliin mielialaa kohentamaan.” Tai: ”Varustelekan perustajalle Valtteri Lindholmille nostan lasillisen hyvää irlantilaista viskiä, ja toivon että yritys jatkossakin pitää ronskin linjansa mainonnassaan…”

Lokakuun 15. päivä (sattumalta vieläpä syntymäpäiväni) Vimma varjopalkitsi Myrskyn sankarit.

”Nykyisten kolme- ja neljäkymppisten Gary Gygaxin luomusten parissa kasvaneiden keskuudessa vanhanmallinen pelaaminen elää vielä. Eikä vain elä, vaan kokee uutta renessanssiaan. Tästä loistavana esimerkkinä on Mike lanseeraama Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka –roolipeli, joka palauttaa fantasiapelaamisen alkujuurilleen.  Tämä joukkorahoituksella kasattu peli ’ketteryysarvoineen’, ’älybonuksineen’ sekä ’magiapisteineen’ herättää vanhassa luolamestarissa väkisinkin nostalgisia muistoja. Mikelle ja Myrskyn sankareille nostan lasillisen hyvää irlantilaista viskiä. Ja kun suljen silmäni, voin kuulla peikkojen kiljunnan kaikuvan luolaston uumenista.”

Tästä on siis jo pari kuukautta aikaa. Mutta viime viikon torstaina irlantilainen Tullamore DEW -viskimerkki järjesti palkintogaalan, jossa palkitsi kaikki Vimman nostamat tahot, arvasitte oikein, hyvällä irlantilaisella viskillä. (Lisäksi pakettiin kuului viskitriviakorttipeli – ja viskihattu.

Suureksi harmikseni en päässyt gaalaan, enkä tiedä, kuka otti vastaan Sini Saarelan palkinnon, mutta Tuomas Vimma luki siellä puolestani oheisen tervehdyksen:

”Myrskyn sankarit on suunnattu myös lapsille, joten sitä pelatessa juodaan mehua ja limsaa, vaikka irkkumusa usein meininkiä säestääkin. Mutta kun lapset aikuistuvat, heidän roolipelipöytiinsä sopii viskin siemailukin hienosti. Kunhan saan palkintoni, lupaan tarjota pullosta peliporukalleni ja nostaa lasillisen hyvää irlantilaista viskiä teille, Tuomas Vimmalle sekä erityisesti Tullamore DEW’lle. Kiitos!”

Nostimme lasillisen tiistaina aikuisen peliporukan kanssa ja pidin uskollisesti viskihattua päässäni koko pelin ajan.

Myrskyn sankarit ei suosittele alkoholin käyttöä alaikäisille, mutta on kiitollinen siitä, että aikuisetkin sitä arvostavat!

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: