Siirry sisältöön

Roolipelikerhoissa Myrskyn sankareita

16/04/2014

Myrskyn sankarit on inspiroinut useamman roolipekerhon ympäri Suomea. Omistautuneita Myrskyn sankarit -kerhoja on tänä vuonna ainakin Helsingissä, Espoossa, Kouvolassa ja Kangasalla. Mutta missä viipyvät Turku, Oulu, Jyväskylä, Rovaniemi, Kuopio, Savonlinna ja muut isot roolipelikaupungit? Entä Myrskyn sankareiden valmistuspaikka Pori? 🙂

Tässä pieni listaus toistaiseksi tietämistäni kerhoista, leireistä ja kursseista:

* Helsingin Oulunkylässä kesäkuussa viikon mittainen nuorten roolipelikurssi Myrskyn sankarien parissa. Jes! Lasten Kesäakatemia.

10. ROOLIPELIKURSSI          
Kurssilla tutustutaan roolipelien maailmaan pelaamalla  kirjailija ja pelisuunnittelija Mike Pohjolan luomaa Myrskyn Sankarit roolipeliä, joka sijoittuu pohjoiseen maisemaan. Kurssilla piirretään ja suunnitellaan pelihahmoja ja eläydytään mielikuvituksen maailmaan ja pidetään hauskaa. Roolipeli on suunnattu aloittelijoille, eli noin 9-13 vuotiaille lapsille ja nuorille.
https://myrskynsankarit.wordpress.com/media/
Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka on jännittävä seikkailuroolipeli, jossa urheat metsäläiset kamppailevat pahan keisari Zangaviuksen joukkoja vastaan.
Aika: 2.-6.6. klo 9-12.30
Paikka: Oulunkylän Työväenopisto
Ohjaus: Ossi Kannosto
Hinta: 50 €

Kuva: Kristel Nyberg.

* Kristel Nyberg kertoo, millaista on vetää Myrskyn sankarit -kerhoa Espoon Boställsskolanissa.

”Pieni enkelikiharainen tyttö nousee innostuneena tuolilleen seisomaan, karjaisee ja näyttelee hurjaa miekan iskua. Pelinjohtaja heittää noppaa vastustajan puolesta. ”Osut hirviöön ja se kaatuu.” Koko ryhmä puhkeaa innostuneisiin huudahduksiin.”

* Myrskyn sankarit on lainattavissa ja pelattavissa Kymenlaakson kirjastoissa Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa. Lue suositus kirjastojen Kyyti-sivulta! Kouvolan pääkirjastossa alkaa tänä vuonna myös roolipelikerho, jossa pelataan Myrskyn sankareita.

* Kangasalan seurakunnassa on Myrskyn sankareita pelattu ainakin Bittileirillä, mutta käsittääkseni sielläkin on oma roolipelikerhonsa. Päivitän tähän tietoja, kun saan niitä!

Rami Sihvo vetää Myrskyn sankareita Bittileirillä.

Suomessa on myös jonkun verran yleisroolipelikerhoja, joissa niissäkin joskus saatetaan pelata Myrskyn sankareita, vaikka se ei olekaan pääpainona.

* Espoossa Entressen kirjastossa ja WeeGee-museossa (PDF) on molemmissa aktiivinen roolipelikerho.

* Oulussa vaikuttaa roolipelikerho CRYO, jolla on viikottaisia peli-iltoja tiistaisin Linnanmaan kampuksen aulakahvilassa. Peli-illoissa pelataan sekä rooli- että lautapelejä. Sitten on vielä Luola roolipelikerho, joka järjestää omat peli-iltansa torstaisin.

* Orivedellä, n. 40 km päässä Tampereelta, kokoontuu joka torstai (lomia lukuunottamatta) roolipelikerho kaupungintalon nuorisotiloissa klo 16-21.

* Turussa yliopiston rooli- ja strategiapeliseura Tyrmä ry järjestää joka toinen sunnuntai peli-illan Turku-salissa.

Ilmiantakaahan lisää kerhoja, leirejä ja kursseja tähän kommentteihin tai Pelilauta-foorumin keskusteluun!

2 kommenttia leave one →
  1. Jenni permalink
    21/10/2014 13:45

    Savonlinnassa on Myrskyn Sankarit pelautusryhmä. Tai pikemminkin minä ja ystäväni jaamme Myrskyn Sankarit iloa Savonlinnan kampuksen opiskelijoille pikkuhiljaa. Ensin alkuun aloitimme 5 hengen ystäväryhmällä, jotka ovat juuri selvittäneet jakson 4. 🙂 Minä toimin pelinjohtajana. Kun/jos ryhmä selviää loppuun pelautan heille ropeconista ostetun jatko-osan ja kenties muita pikkuseikkailuja jatkoa odotellessa ja aloitan uuden MS seikkailun uusien pelaajien kanssa jotka metsästetään randomisti kyselemällä että ketä kiinnostaisi tulla pelaamaan, ja tähän peliin olen luvannut taiteilla mahdollisuuden tehdä pahishahmon. Tämän pelin aloitus tosin menee varmaan ensi vuoden puolelle. Ja olen aika varma että pelautus jatkuu, yritän nimittäin hivuttaa Myrskyn sankarit myös kampuksen pelikerhoon. 😀 Tämän hetkisessä pelautuksessa hahmot ja tarina ovat saaneet aivan oman elämän ja ajattelimme kirjata tapahtumat ihan ylös tarinaksi ja kuvittaa sitä. Voisin jakaa sitä tänne tai jonnekin jos kiinnostaa?

Trackbacks

  1. Haastattelussa: Mike Pohjola | Roolipelitiedotus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: