Siirry sisältöön

Lumivartio

26/02/2018

Lumivartio eli Valkoinen valakaarti on joukko Ramonin alueen väkeä, jotka ovat järjestäytyneet suojelemaan kyläänsä etelästä tulevalta uhalta.

Etelästä Ramonia uhkaavat tietysti hiljaiset ja useimmat lumivartion jäsenet pitävät niitä ainoina vihollisinaan vaikka he tietysti taistelevat yhtä lailla myös piiroja, kalmakulkureita, rosvoja ja hirviöitä vastaan. Jotkut Lumivartiossa kuitenkin ovat sitä mieltä, että itse asiassa myös tavalliset dantoslaiset, joita saapuu pakolaisina rajajoen yli, ovat uhka Ramonille ja siis hekin ovat Lumivartion vihollisia

Valkoinen valakaarti ylpeilee sillä, että he kestävät Natharin hurjia talvia – toisi kuin hiljaiset, jotka tarvitsevat turkiksia, tulta ja taikuutta pysyäkseen liikkeessä kylmällä ilmalla. Niin toki tarvitsevat useimmat ihmisetkin, mutta Lumivartiossa lämpimiä pidetään heikkoutena ja jopa hiljaismaisena petturuutena. Niinpä kukaan Lumivartion jäsen ei käytä päähinettä, hansikkaita tai muitakaan lämpimiä vaatteita. He käyttävät rautaisia aseita, jotka pakkasella jäätyvät kiinni käsiin, mutta se on hinta, jonka he auliisti maksavat Ramonin vapauden puolesta.

Lumivartion päämaja on Valkopiha, lumesta rakennettu iso linnoitus. Siitä lähtee paksu lumimuuri, joka kiertää koko Ramonin kylän. Muuri on niin korkea, että sitä ei voi ylittää ilman tikkaita ja niin leveä, että sen läpi kaivaminen saisi sen romahtamaan niskaan. Lumivartijat partioivat muurin päällä yötä päivää.

Lumivartion valakaartilaisilla on yllään luonnonvalkoinen niittihaarniska ja housut. Tyypillisesti heillä on pitkä avonainen tukka ja miehillä parta. Vyöllä heillä roikkuu iso kirves ja kädessä on keihäs. Lisäksi heillä on aseenaan pitkä tikari, jota pidetään yleensä suussa huulien välissä. Kasvot ovat rohtuneet, korvat jäätyneet, sormet kohmeessa ja iho paleltunut. Monet lumivartion urheat kaartilaiset sairastuvat ensimmäisinä päivinään kylmyyden takia tai jopa kuolevat lumeen. Vain kaikkein hurjimmat kestävät ja jäävät puolustamaan Ramonia seuraavaksikin talveksi.

Lumivartioon saattaa saapua vapaaehtoisia kaukaakin halunaan taistella hiljaisia vastaan. Sinne määrätään myös vankeja rangaistukseksi ja sitä pidetään sopivana paikkana niille, jotka syystä tai toisesta haluavat paeta kotiseutuaan. Myös muutama staalo ja niekka on vannonut valkoisen valan.

Lumivartiota johtaa jo nuorena kätensä pakkaselle menettänyt Marzana Rautakäsi. Kesäisin päällikkö on vähäpätöinen nauriinviljelijä Ramonin lähistöllä.

Jos lumivartion väkeä päätyy muihin kyliin, heihin suhtaudutaan suurella epäilyksellä, sillä he ovat epäilemättä joko kaappaamassa kunnon väkeä palvelemaan Valkopihalle tai sitten he epäilevät paikallisia hiljaisten kätyreiksi, mistä ei myöskään seuraa mitään hyvää. Jotkut pitävät lumivartiota roskajoukkona ja heitä haukutaankin riekoiksi, jotka myös ovat talvella valkoisia.

”Talvi on tullut, ja vartiovuoroni alkaa. Se päättyy vasta kuolemaani tai kevääseen. En ota hattua, en käytä käsineitä, enkä pukeudu lämpimästi. En sauno enkä lämmittele takan ääressä. Elän ja kuolen vartiopaikallani. Minä olen rautatikari suussa pakkasella. Olen talven kylmyys, olen yön pimeys, olen jään terävyys. Minä olen kinos, joka peittää Ramonin kylää ja suojelee sitä pahalta. Vannon elämäni ja kunniani Lumivartion käyttöön täksi talveksi ja kaikiksi tuleviksi talviksi.”
– Lumivartion vala

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: