Siirry sisältöön

Jatkettu hahmolomake

11/12/2018

Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka -laatikossa tulee mukana yksisivuisia hahmolomakkeita, joita voi myös ladata tulostettavaksi näiden sivujen Lisää-kohdasta.

Siinä on kuitenkin yksi ongelma, sillä mitä pidempään seikkailut jatkuvat, sitä enemmän hahmoilla on kokemustähtiä ja erikoiskykyjä, eikä kaikkia välttämättä mahdu merkkaamaan valmiiksi annetuille paikoille.

Kuopiolainen MS-aktiivi Mikael Jokela on ratkaissut ongelman tekemällä hahmolomakkeeseen jatkosivun, jonka hän luovutti kaikkien pelaajien käytettäväksi. Sen voi ladata Lisää-sivulta tai suoraan tästä linkistä.

Kiitos, Mikael!

Peukaloisprinssi saatavilla

27/11/2018

Ropeconissa julkaistiin uusi Myrskyn sankarit -seikkailu Peukaloisprinssi, ja se on ollut jo jonkin aikaa saatavilla roolipelikaupoista.

Outo Hanskatassuniekka pyytää apuasi. Paha noita on muuttanut hänen isäntänsä Ghedosin prinssin peukaloiseksi. Mutta pelastaaksesi prinssin, sinunkin on kutistuttava…

Tämä on sadunomainen seikkailu Myrskyn sankareihin, joka sopii pelattavaksi myös tarinapelinä pientenkin lasten kanssa. Tällöin et tarvitse muuta kuin tämän seikkailun ja roolipelinopat. Mukana on valmiit hahmot, joiden toisella puolella on kaunis kuva pelin aikana väritettäväksi.

Seikkailussa on myös kaksi muuta isommille tarkoitettua pelitapaa, joihin tarvitset Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka -laatikon. Normaalissa pelissä seikkailu sopii aloitteleville hahmoille. Vaikeassa pelissä vastustajat ovat pahempia, esteet vaikeampia ja sekä pelaajat että hahmot joutuvat käyttämään kaikki keinonsa pelastaakseen prinssin ja selvitäkseen itse hengissä!

Seikkailun on suunnitellut palkittu kirjailija ja pelintekijä Mike Pohjola.

Kannen on tehnyt Marko Laine, taiton Heikka Valja ja sisäkuvituksesta vastaava Marko Laine ja Anayte Delahay.

Osta vaikka heti Fantasiapelien, Puolenkuun pelien tai Pelikryptan verkkokaupasta!

 

 

 

Lumivartio

26/02/2018

Lumivartio eli Valkoinen valakaarti on joukko Ramonin alueen väkeä, jotka ovat järjestäytyneet suojelemaan kyläänsä etelästä tulevalta uhalta.

Etelästä Ramonia uhkaavat tietysti hiljaiset ja useimmat lumivartion jäsenet pitävät niitä ainoina vihollisinaan vaikka he tietysti taistelevat yhtä lailla myös piiroja, kalmakulkureita, rosvoja ja hirviöitä vastaan. Jotkut Lumivartiossa kuitenkin ovat sitä mieltä, että itse asiassa myös tavalliset dantoslaiset, joita saapuu pakolaisina rajajoen yli, ovat uhka Ramonille ja siis hekin ovat Lumivartion vihollisia

Valkoinen valakaarti ylpeilee sillä, että he kestävät Natharin hurjia talvia – toisi kuin hiljaiset, jotka tarvitsevat turkiksia, tulta ja taikuutta pysyäkseen liikkeessä kylmällä ilmalla. Niin toki tarvitsevat useimmat ihmisetkin, mutta Lumivartiossa lämpimiä pidetään heikkoutena ja jopa hiljaismaisena petturuutena. Niinpä kukaan Lumivartion jäsen ei käytä päähinettä, hansikkaita tai muitakaan lämpimiä vaatteita. He käyttävät rautaisia aseita, jotka pakkasella jäätyvät kiinni käsiin, mutta se on hinta, jonka he auliisti maksavat Ramonin vapauden puolesta.

Lumivartion päämaja on Valkopiha, lumesta rakennettu iso linnoitus. Siitä lähtee paksu lumimuuri, joka kiertää koko Ramonin kylän. Muuri on niin korkea, että sitä ei voi ylittää ilman tikkaita ja niin leveä, että sen läpi kaivaminen saisi sen romahtamaan niskaan. Lumivartijat partioivat muurin päällä yötä päivää.

Lumivartion valakaartilaisilla on yllään luonnonvalkoinen niittihaarniska ja housut. Tyypillisesti heillä on pitkä avonainen tukka ja miehillä parta. Vyöllä heillä roikkuu iso kirves ja kädessä on keihäs. Lisäksi heillä on aseenaan pitkä tikari, jota pidetään yleensä suussa huulien välissä. Kasvot ovat rohtuneet, korvat jäätyneet, sormet kohmeessa ja iho paleltunut. Monet lumivartion urheat kaartilaiset sairastuvat ensimmäisinä päivinään kylmyyden takia tai jopa kuolevat lumeen. Vain kaikkein hurjimmat kestävät ja jäävät puolustamaan Ramonia seuraavaksikin talveksi.

Lumivartioon saattaa saapua vapaaehtoisia kaukaakin halunaan taistella hiljaisia vastaan. Sinne määrätään myös vankeja rangaistukseksi ja sitä pidetään sopivana paikkana niille, jotka syystä tai toisesta haluavat paeta kotiseutuaan. Myös muutama staalo ja niekka on vannonut valkoisen valan.

Lumivartiota johtaa jo nuorena kätensä pakkaselle menettänyt Marzana Rautakäsi. Kesäisin päällikkö on vähäpätöinen nauriinviljelijä Ramonin lähistöllä.

Jos lumivartion väkeä päätyy muihin kyliin, heihin suhtaudutaan suurella epäilyksellä, sillä he ovat epäilemättä joko kaappaamassa kunnon väkeä palvelemaan Valkopihalle tai sitten he epäilevät paikallisia hiljaisten kätyreiksi, mistä ei myöskään seuraa mitään hyvää. Jotkut pitävät lumivartiota roskajoukkona ja heitä haukutaankin riekoiksi, jotka myös ovat talvella valkoisia.

”Talvi on tullut, ja vartiovuoroni alkaa. Se päättyy vasta kuolemaani tai kevääseen. En ota hattua, en käytä käsineitä, enkä pukeudu lämpimästi. En sauno enkä lämmittele takan ääressä. Elän ja kuolen vartiopaikallani. Minä olen rautatikari suussa pakkasella. Olen talven kylmyys, olen yön pimeys, olen jään terävyys. Minä olen kinos, joka peittää Ramonin kylää ja suojelee sitä pahalta. Vannon elämäni ja kunniani Lumivartion käyttöön täksi talveksi ja kaikiksi tuleviksi talviksi.”
– Lumivartion vala

Dantosin valtakunta

22/08/2017

DANTOS

Dantos on Natharin eteläpuolella oleva suuri ja rikas valtakunta. Tai oli ennen kuin hiljaiset hyökkäsivät muutama vuosi sitten.
Kun Natharissa palvotaan jumalia ja kunnioitetaan heidän pappejaan dysaaneja, on Dantos murroslainen maa. Siellä taikuus ja uskonnot ovat kiellettyjä, niitä pidetään valehtelun ja huumeiden kaltaisina harhoina.
Dantosissa ei myöskään ole mitään kuninkaita tai aatelisia vaan jokainen dantoslainen on arvonimeltään Kansalainen. Teoriassa he ovat samanarvoisia. Käytännössä kuitenkin jotkut ovat entisten dysaanisukujen vainottuja jälkeläisiä tai taikuuteen taipuvaisia epäluotettavia lurjuksia. Toisten perheenjäsenet taas kuuluvat paikallisiin totuusneuvostoihin tai ovat varakkaita kauppiaita.
Dantoslaiset puhuttelevat toisiaan kansalaisiksi ja pitävät viiksekkäitä natharlaisia usein taikauskoisina hölmöinä. Kun natharlaiset vannovat jumalien tai hallitsijoiden nimeen, sanovat dantoslaiset ”Tasapainon kehän kautta!” tai ”Totuuden sauvan nimeen!”
Natharlaiset kotkasoturit kokoontuvat Bralonissa suojellakseen Natharin etelärajaa hiljaisilta. Jotkut kotkasoturit taistelevat myös Dantosista tulevia pakolaisia vastaan, vaikka useimpien natharlaisten mielestä heidät pitää auttaa turvaan hiljaisten kynsistä.

Jatkoa Suurkuninkaan miekkaan?

15/08/2017

JAKSO 7 – KOLME KIRJETTÄ

Aluksi

Kuudes jakso loppui siihen, kun hahmot ovat voittaneet Julius Pelorianin, mutta ovat Karthovan kaupungissa, joka kuhisee kotkasotureita. Tämä jakso 7 alkaa siitä, kun he ovat jo paenneet Karthovasta. Voit halutessasi keksiä näiden väliin jakson, jossa hahmot joutuvat pakenemaan Karthovasta – tai ehkä olet sen jo tehnytkin. Tai sitten voit vain todeta, että hahmot ovat juuri onnistuneet pakenemaan.

Lue:
”Olette paenneet Karthovan kadonneesta kaupungista keskelle jäistä Naukusuota. On vaikea ymmärtää, että aikaa kului niin paljon Saivossa ollessanne. Paha staalojumala Ajan Äiti on herätetty ja Pelorianit aikovat hirttää Thelga Nokkosnuolen ensimmäisenä kevätpäivänä. Vaikka teillä onkin suurkuninkaan miekka, vaikuttaa tilanne epätoivoiselta.”

Heitä kaksi kertaa talven vaellustaulukosta hahmojen vaeltaessa pois Naukusuolta. Jatka sitten lukemista:

”Lumesta pilkottaa kalloaita, joka ympäröi velhoystävänne Injan mökkiä. Taloa ei kuitenkaan näy missään. Mökin on täytynyt nousta sammakonjaloilleen ja loikkia johonkin muualle. Jatkatte vaellustanne.”

Heitä vielä kaksi kertaa talven vaellustaulukosta. Lue sitten tämä:

”Viimein näette lempeän valon paistavan puiden lomasta. Kuljette sitä kohti ja tajuatte löytäneenne virvatulilampun. Se on lasinen pallo, jonka sisällä on virvatuli, joka ei voi johtaa matkalaisia harhaan. Keltaiset velhot pystyttävät niitä toisinaan maamerkeiksi ja tämä kertoo, että olette saapuneet maantielle. Reen ja suksien jäljet halkovat hankea.
Etelässä näette kolmen tumman hahmon kulkevan teitä kohti! Lähestyjät ovat paksuihin kaapuihin pukeutunut äiti ja kaksi lasta, jotka kahlaavat lumessa ilman suksia. He näyttävät hätääntyneiltä aivan kuin heitä ajettaisiin takaa.
– Auttakaa, nainen pyytää heikolla äänellä.”

Peukaloisprinssi

06/02/2017
Omasta mielestään hyvin rohkea Hanskatassuniekka johdattaa hahmot seikkailuun...

Omasta mielestään hyvin rohkea Hanskatassuniekka johdattaa hahmot seikkailuun…

Myrskyn sankarien tuorein lisäosa on nimeltään Peukaloisprinssi ja se ilmestyy syksyllä. Sadunomaisen seikkailun voi ennakkotilata jo nyt!

Ovela Hanskatassuniekka pyytää apuasi. Paha noita on muuttanut hänen isäntänsä Ghedosin prinssin peukaloiseksi. Mutta pelastaaksesi prinssin, sinunkin on kutistuttava…

Tämä on sadunomainen seikkailu Myrskyn sankareihin, joka sopii pelattavaksi myös tarinapelinä pientenkin lasten kanssa. Tällöin et tarvitse muuta kuin tämän seikkailun ja roolipelinopat. Mukana on valmiit hahmot, joiden toisella puolella on kaunis kuva pelin aikana väritettäväksi.

Seikkailussa on myös kaksi muuta isommille tarkoitettua pelitapaa, joihin tarvitset Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka -laatikon. Normaalissa pelissä seikkailu sopii aloitteleville hahmoille. Vaikeassa pelissä vastustajat ovat pahempia, esteet vaikeampia ja sekä pelaajat että hahmot joutuvat käyttämään kaikki keinonsa pelastaakseen prinssin ja selvitäkseen itse hengissä!

Samalla käynnistämme Myrskyn sankarit -verkkokaupan, josta voi tilata lisäosia, oheistuotteita, paitoja ja kirjoja. Nyt avajaistarjouksena kaupassa on erilaisia Peukaloisprinssi-yhdistelmiä!

Pelailemisiin! Ja laittakaahan palautetta, millaisia lisäosia toivoisitte seuraavaksi.
peukaloisprinssi_etukansi_web

Talven vaellustaulukko

15/11/2016

13516399_933079790135210_7107981114244607630_nHyvää peliviikkoa! Omaan ohjelmaani kuuluu muun muassa pelikerho Salossa Paimion koulussa keskiviikkona ja uuden opetuslarppini julkaisu Rautjärvellä torstaina.

Ajattelin tarjota myös Myrskyn sankarit -pelaajille pienen maistiaisen jonain päivänä tulevasta Suurkuninkaan miekka 2:sta. Siinä nimittäin seikkaillaan talvella ja peruslaatikon vaellustaulukkohan ei silloin kelpaa! Tässä siis taulukoita talven vaelluskohtaamisten arpomiseen, sekä maistiaisia kolmesta uudesta paikasta.

TALVEN VAELLUSTAULUKKO

Vaeltaminen talvella

Joka päivän neljänneksellä (3-4 tuntia), kun hahmot vaeltavat, heitä tästä taulukosta, mitä tapahtuu. Noppaa heitetään n20 + suunnistavan hahmon vaisto-bonus. Lisäksi erilaisilla taioilla, erikoiskyvyillä ja taikaesineillä on mahdollista saada siihen bonuksia.

1, 8, 15 Paksun lumihangen peittämässä metsässä on raskasta kävellä. Jokaiselta hahmolta vähennetään n4 kp, paitsi jos heillä on sukset.
2, 9, 16 Jäinen metsä on liukas ja vaarallinen. Jokaiselta hahmolta vähennetään n4 tp, paitsi jos heillä on sukset tai luistimet.
3, 10, 17 Lumipyryssä on vaikea suunnistaa. Jokaisen pelaajan on heitettävä n20+äly-bonus. Jos kaikkien hahmojen tulos on pienempi kuin 10, hahmot eksyvät ja päätyvät Hankikuiluun. Jos kaikkien tulos on 10 tai yli, hahmot eivät eksy. Jos jotkut onnistuvat ja jotkut epäonnistuvat, hahmot menettävät toisenkin neljänneksen päivästä, mutta löytävät takaisin reitilleen.
4, 11, 18 Lumen alla on heikkoa jäätä ja sulaa vettä. Kastutte pahanpäiväisesti ja noustuanne olette kylmissänne. Jokaisen hahmon on heitettävä n20+Kunto. Jokainen, jonka tulos on pienempi 12, menettää nuhalle yhden kestopisteen, tasapainon ja magiapisteen joka neljännespäivä, kunnes kuivaavat itsensä ja vaatteensa (esimerkiksi leiriytymällä). Jos hahmo jostain syystä kestää kylmää erityisen hyvin, kastuminenkaan ei haittaa.
5, 12, 19 Pakkanen kiristyy ja palelette pahanpäiväisesti. Jos hahmoilla ei ole turkisvaatteita tai muuta tapaa kestää kylmää, he menettävät n6 kp. Samoin kaikki juomat jäätyvät, eikä niistä ole hyötyä ennen kuin hahmot ovat sulattaneet ne (esimerkiksi leiriytyessään).
6, 13, 20 Kohtaaminen talvisessa metsässä. Heitä uudelleen kohtaamistaulukosta.
7, 14, 21 Hahmot löytävät metsästä jotakin. Heitä uudelleen kohdasta Löytö talvisessa metsässä.
22 Löydätte jäisen lätäkön, joka kesällä olisi lumottu lähde. Tutkittaessa hahmot huomaavat, että lähde on jäätynyt pohjaan asti. Jään palasia imeskelemällä tai sulattamalla ei voi hyötyä mitään.
23 Haistatte harvinaisen rohtokatajan. Sen neulasten pistävä tuoksu virkistää, lämmittää ja palauttaa kaikille hahmoille n4 kp, ei kuitenkaan maksimia enempää. Irrotetuilla havuilla ei ole tätä vaikutusta.
24 Hämärällä taivaalla leimuavat revontulet. Ne saavat koko Sauhumetsän näyttämään oudolta ja ihmeelliseltä. Jokaiselle hahmolle palautuu n6 mp, ei kuitenkaan maksimia enempää.
25 Löydätte lumen alta muinaisen uhripaikan, jossa staalot tai alkuihmiset ovat suorittaneet outoja menojaan. Tämän poikkeuksellisen löydön ansiosta jokainen saa yhden kokemustähden lisää.

Kohtaaminen talvisessa metsässä

Hahmot kohtaavat metsässä jonkin tai jonkun. Heitä tästä taulukosta n10, niin selviää, mitä tapahtuu.

pakettikortti_niekka_crop

Jouluniekan kuva: Jari Paananen

1 Virvatuli välkkyy lumisten oksien lomasta ja houkuttelee teitä seuraamaan. Jos hahmot lähtevät mukaan, he päätyvät Hankikuiluun ja sitten virvatuli häviää.
2 Löydätte pienen eläimen käpälänjäljet lumessa. Jos hahmot seuraavat niitä, katso kohta Metsästys.
3 Törmäätte nälkäiseen petoeläimeen. Ilves, susi tai ahma hyökkää hahmojen kimppuun.
4 Mustiin pukeutunut iso liskoihminen kävelee lumen päällä. Nähdessään teidät se hyökkää. Yksi hiljainen hyökkää hahmojen kimppuun.
5 Näette joukon kotkasotureita, jotka hiihtävät metsässä partioimassa. Jos hahmot ovat pukeutuneet viherhupuiksi, soturit hyökkäävät. Muutoin soturit kuulustelevat. Ryhmässä on yksi kersantti ja n4+1 sotilasta.
6 Kohtaatte pienen punalakkisen niekan, joka antaa kaikille pienen lahjan. Jokainen voi heittää n4 ja katsoa, mitä saa: 1 risuja, 2 kuparimarkan, 3 punaisen lakin, 4 huilun, 5 ruoka-annoksen, 6 kultakruunun.
7 Taikatarhan keltainen noita on keräämässä juuria taikoihinsa. Kylmä ei näytä haittaavan häntä. Velho tarjoaa hahmoille höyryävää maustejuomaa, jonka juotuaan hahmotkaan eivät kärsi enää kylmästä.
8 Tapaatte Dantosin pakolaisia, jotka kahlaavat väsyneinä lumessa. Pakolaisista ei ole mitään uhkaa, mutta jos hahmot antavat heille ruokaa tai rahaa, he saavat yhden Kannatus-pisteen.
9 Näette lumipyryn halki jonkin jättimäisen olennon. Hahmot eivät pysty sanomaan, mikä se on, mutta se on staaloakin isompi. Jos he lähtevät seuraamaan olentoa, heitä tästä taulukosta n8+2, mitä tuiskussa oikeasti on. Lumikangastus voi saada pienenkin olennon näyttämään valtavalta.
10 Löydätte tuoreen ladun. Tästä on hiihtänyt joku melko vähän aikaa sitten. Jos hahmot lähtevät seuraamaan latua, heitä tästä taulukosta n4+4, jotta tiedät, mitä ladu päässä odottaa.

 

Löytö metsässä

img_1063Hyvällä tai huonolla onnella metsästä saattaa löytää mitä yllättävimpiä asioita. Heitä n8 tästä taulukosta.

1 Metsän toisella puolella hohtaa valo. Kun menette lähemmäksi, huomaatte sen olevan lyhtypylväs, jonka sisällä on virvatuli. Lampun tolpassa on tienviitta, jossa ei lue mitään. Lyhtypylvään ympärillä on pelkkää lunta ja metsää. Jos hahmot seuraavat lyhtypylvääseen kiinnitettyä nuolta, he ennen pitkää pääsevät Taikatarhaan.
2 Lumi on tässä kohtaa tahriutunut verestä ja karvoista. Jotkut olennot ovat tapelleet tässä. Mutta onko asialla ollut piira vai pelkkä petoeläin, sitä ette tiedä.
3 Löydätte lumiukon, jolla on kivisilmät ja oksakädet. Kaikki tulevat siitä hyvälle mielelle ja saavat +1 tp.
4 Näette puuhun kiinnitetyn julisteen, jossa mainostetaan Venitanpäivää. Silloin on kilpailuja, esityksiä, viherhuppujen hirtto ja yllätysohjelma. Yllätys tarkoittaa varmaankin Ajan Äitiä!
5 Näette puuhun kiinnitetyn julisteen, jossa lukee Etsintäkuulutettu. Pergamenttiin on piirretty kuva viherhupusta ja alla lukee Elävänä tai kuolleena. Se tarkoittaa teitä. Pidätte tätä huonona enteenä.
6 Tulette tienviitan kohdalle. Siinä kerrotaan, missä päin on Bralon ja missä päin Gaidava. Sekä mistä löytyy Takkakapakka. Jos hahmot ovat olleet eksyneitä, eivät ole enää.
7 Löydätte lumen alta jäätyneitä marjoja! Kaikki hahmot saavat yhden ruoka-annoksen paitsi eränkävijä ja ruoanetsintäkykyiset kaksi.
8 Löydätte lehdettömän puun, jossa on kuitenkin kirkkaan vihreitä hedelmiä. Niiden täytyy olla parantavia Saivon-omenoita! Puussa kasvaa n4 mehukasta taikaomenaa. Jokainen Saivon-omenapuun hedelmä palauttaa n6 kp ja n6 tp, ei kuitenkaan maksimia enempää.

Hankikuilu, Taikatarha ja Takkakapakka ovat uusia paikkoja, joihin tutustutaan tarkemmin lisäosassa. Tässä kuitenkin hiukan osviittaa siitä, mitä on luvassa…

Hankikuilu

Jos eksyy, liukastuu tänne Hankikuiluun, joka sijaitsee Piikkirotkon pohjalla. Siellä vaeltaminen on äärimmäisen hankalaa ja epämukavaa, ja poispääsy hankalaa.

Takkakapakka

Takkakapakka on outo majatalo, jota talvisin pitävät Mortimir Hirsipuu ja Malviina. Siellä ihmiset ja staalot asuvat sulassa sovussa ja on siellä joskus niekkojakin, sekä kaikenlaista outoa väkeä.

Taikatarha

Taikatarha on velhojen asuttama ”kolhoosi” Öinen-järven rannalla. Siellä viljellään Saivon-omenia ja palvotaan aarneja. Paikka muistuttaa munkkiluostaria. Kaikki keltaisen noitakunnan velhot ovat tehneet siveys- ja köyhyyslupauksen ja auttavat säännöllisesti köyhiä ja pakolaisia.

%d bloggers like this: