Siirry sisältöön

Ropecon 2019 – lisäosista uusi painos!

18/07/2019

Monet ovat pyytäneet Myrskyn sankarien kahdesta rakastetusta lisäosasta uusia painoksia. Ensi viikosta alkaen Hornankattila-seikkailua ja Vihollinen vihollisia -vihkosta on jälleen saatavilla!

Myrskyn sankarien omalla myyntipöydällä Ropeconissa on lisäksi myynnissä muita lisäosia eli Peukaloisprinssi-seikkailua, Raudan laulu -lisuria pelaajille, Rauniotemppelin salaisuus -tarinaa, mukeja, paitoja ja muuta mukavaa. Uutuutena myyntiin tulee niekkatarroja! Toki myös peruspeliä on saatavilla.

Lisäksi myymme Miken kirjoja sekä Velhokoulu-larppeihin liittyviä juttuja. Tule siis moikkaamaan Ropeconin myyntialueelle!

Ropecon järjestetään tänä vuonna Helsingin Messukeskuksessa 26.-28.7. Tapahtuman teemana on mytologia, ja paljon kiinnostavaa ohjelmaa on luvassa. Lauantaina pidetään kolme Velhokoulu-larppeja sekä keskustelu lapsista larpinjärjestäjinä. Myyntialue on auki perjantaina 15-21, lauantaina 10-19 ja sunnuntaina 10-17. Siellä nähdään!

Jatkettu hahmolomake

11/12/2018

Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka -laatikossa tulee mukana yksisivuisia hahmolomakkeita, joita voi myös ladata tulostettavaksi näiden sivujen Lisää-kohdasta.

Siinä on kuitenkin yksi ongelma, sillä mitä pidempään seikkailut jatkuvat, sitä enemmän hahmoilla on kokemustähtiä ja erikoiskykyjä, eikä kaikkia välttämättä mahdu merkkaamaan valmiiksi annetuille paikoille.

Kuopiolainen MS-aktiivi Mikael Jokela on ratkaissut ongelman tekemällä hahmolomakkeeseen jatkosivun, jonka hän luovutti kaikkien pelaajien käytettäväksi. Sen voi ladata Lisää-sivulta tai suoraan tästä linkistä.

Kiitos, Mikael!

Peukaloisprinssi saatavilla

27/11/2018

Ropeconissa julkaistiin uusi Myrskyn sankarit -seikkailu Peukaloisprinssi, ja se on ollut jo jonkin aikaa saatavilla roolipelikaupoista.

Outo Hanskatassuniekka pyytää apuasi. Paha noita on muuttanut hänen isäntänsä Ghedosin prinssin peukaloiseksi. Mutta pelastaaksesi prinssin, sinunkin on kutistuttava…

Tämä on sadunomainen seikkailu Myrskyn sankareihin, joka sopii pelattavaksi myös tarinapelinä pientenkin lasten kanssa. Tällöin et tarvitse muuta kuin tämän seikkailun ja roolipelinopat. Mukana on valmiit hahmot, joiden toisella puolella on kaunis kuva pelin aikana väritettäväksi.

Seikkailussa on myös kaksi muuta isommille tarkoitettua pelitapaa, joihin tarvitset Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka -laatikon. Normaalissa pelissä seikkailu sopii aloitteleville hahmoille. Vaikeassa pelissä vastustajat ovat pahempia, esteet vaikeampia ja sekä pelaajat että hahmot joutuvat käyttämään kaikki keinonsa pelastaakseen prinssin ja selvitäkseen itse hengissä!

Seikkailun on suunnitellut palkittu kirjailija ja pelintekijä Mike Pohjola.

Kannen on tehnyt Marko Laine, taiton Heikka Valja ja sisäkuvituksesta vastaava Marko Laine ja Anayte Delahay.

Osta vaikka heti Fantasiapelien, Puolenkuun pelien tai Pelikryptan verkkokaupasta!

 

 

 

Lumivartio

26/02/2018

Lumivartio eli Valkoinen valakaarti on joukko Ramonin alueen väkeä, jotka ovat järjestäytyneet suojelemaan kyläänsä etelästä tulevalta uhalta.

Etelästä Ramonia uhkaavat tietysti hiljaiset ja useimmat lumivartion jäsenet pitävät niitä ainoina vihollisinaan vaikka he tietysti taistelevat yhtä lailla myös piiroja, kalmakulkureita, rosvoja ja hirviöitä vastaan. Jotkut Lumivartiossa kuitenkin ovat sitä mieltä, että itse asiassa myös tavalliset dantoslaiset, joita saapuu pakolaisina rajajoen yli, ovat uhka Ramonille ja siis hekin ovat Lumivartion vihollisia

Valkoinen valakaarti ylpeilee sillä, että he kestävät Natharin hurjia talvia – toisi kuin hiljaiset, jotka tarvitsevat turkiksia, tulta ja taikuutta pysyäkseen liikkeessä kylmällä ilmalla. Niin toki tarvitsevat useimmat ihmisetkin, mutta Lumivartiossa lämpimiä pidetään heikkoutena ja jopa hiljaismaisena petturuutena. Niinpä kukaan Lumivartion jäsen ei käytä päähinettä, hansikkaita tai muitakaan lämpimiä vaatteita. He käyttävät rautaisia aseita, jotka pakkasella jäätyvät kiinni käsiin, mutta se on hinta, jonka he auliisti maksavat Ramonin vapauden puolesta.

Lumivartion päämaja on Valkopiha, lumesta rakennettu iso linnoitus. Siitä lähtee paksu lumimuuri, joka kiertää koko Ramonin kylän. Muuri on niin korkea, että sitä ei voi ylittää ilman tikkaita ja niin leveä, että sen läpi kaivaminen saisi sen romahtamaan niskaan. Lumivartijat partioivat muurin päällä yötä päivää.

Lumivartion valakaartilaisilla on yllään luonnonvalkoinen niittihaarniska ja housut. Tyypillisesti heillä on pitkä avonainen tukka ja miehillä parta. Vyöllä heillä roikkuu iso kirves ja kädessä on keihäs. Lisäksi heillä on aseenaan pitkä tikari, jota pidetään yleensä suussa huulien välissä. Kasvot ovat rohtuneet, korvat jäätyneet, sormet kohmeessa ja iho paleltunut. Monet lumivartion urheat kaartilaiset sairastuvat ensimmäisinä päivinään kylmyyden takia tai jopa kuolevat lumeen. Vain kaikkein hurjimmat kestävät ja jäävät puolustamaan Ramonia seuraavaksikin talveksi.

Lumivartioon saattaa saapua vapaaehtoisia kaukaakin halunaan taistella hiljaisia vastaan. Sinne määrätään myös vankeja rangaistukseksi ja sitä pidetään sopivana paikkana niille, jotka syystä tai toisesta haluavat paeta kotiseutuaan. Myös muutama staalo ja niekka on vannonut valkoisen valan.

Lumivartiota johtaa jo nuorena kätensä pakkaselle menettänyt Marzana Rautakäsi. Kesäisin päällikkö on vähäpätöinen nauriinviljelijä Ramonin lähistöllä.

Jos lumivartion väkeä päätyy muihin kyliin, heihin suhtaudutaan suurella epäilyksellä, sillä he ovat epäilemättä joko kaappaamassa kunnon väkeä palvelemaan Valkopihalle tai sitten he epäilevät paikallisia hiljaisten kätyreiksi, mistä ei myöskään seuraa mitään hyvää. Jotkut pitävät lumivartiota roskajoukkona ja heitä haukutaankin riekoiksi, jotka myös ovat talvella valkoisia.

”Talvi on tullut, ja vartiovuoroni alkaa. Se päättyy vasta kuolemaani tai kevääseen. En ota hattua, en käytä käsineitä, enkä pukeudu lämpimästi. En sauno enkä lämmittele takan ääressä. Elän ja kuolen vartiopaikallani. Minä olen rautatikari suussa pakkasella. Olen talven kylmyys, olen yön pimeys, olen jään terävyys. Minä olen kinos, joka peittää Ramonin kylää ja suojelee sitä pahalta. Vannon elämäni ja kunniani Lumivartion käyttöön täksi talveksi ja kaikiksi tuleviksi talviksi.”
– Lumivartion vala

Dantosin valtakunta

22/08/2017

DANTOS

Dantos on Natharin eteläpuolella oleva suuri ja rikas valtakunta. Tai oli ennen kuin hiljaiset hyökkäsivät muutama vuosi sitten.
Kun Natharissa palvotaan jumalia ja kunnioitetaan heidän pappejaan dysaaneja, on Dantos murroslainen maa. Siellä taikuus ja uskonnot ovat kiellettyjä, niitä pidetään valehtelun ja huumeiden kaltaisina harhoina.
Dantosissa ei myöskään ole mitään kuninkaita tai aatelisia vaan jokainen dantoslainen on arvonimeltään Kansalainen. Teoriassa he ovat samanarvoisia. Käytännössä kuitenkin jotkut ovat entisten dysaanisukujen vainottuja jälkeläisiä tai taikuuteen taipuvaisia epäluotettavia lurjuksia. Toisten perheenjäsenet taas kuuluvat paikallisiin totuusneuvostoihin tai ovat varakkaita kauppiaita.
Dantoslaiset puhuttelevat toisiaan kansalaisiksi ja pitävät viiksekkäitä natharlaisia usein taikauskoisina hölmöinä. Kun natharlaiset vannovat jumalien tai hallitsijoiden nimeen, sanovat dantoslaiset ”Tasapainon kehän kautta!” tai ”Totuuden sauvan nimeen!”
Natharlaiset kotkasoturit kokoontuvat Bralonissa suojellakseen Natharin etelärajaa hiljaisilta. Jotkut kotkasoturit taistelevat myös Dantosista tulevia pakolaisia vastaan, vaikka useimpien natharlaisten mielestä heidät pitää auttaa turvaan hiljaisten kynsistä.

Jatkoa Suurkuninkaan miekkaan?

15/08/2017

JAKSO 7 – KOLME KIRJETTÄ

Aluksi

Kuudes jakso loppui siihen, kun hahmot ovat voittaneet Julius Pelorianin, mutta ovat Karthovan kaupungissa, joka kuhisee kotkasotureita. Tämä jakso 7 alkaa siitä, kun he ovat jo paenneet Karthovasta. Voit halutessasi keksiä näiden väliin jakson, jossa hahmot joutuvat pakenemaan Karthovasta – tai ehkä olet sen jo tehnytkin. Tai sitten voit vain todeta, että hahmot ovat juuri onnistuneet pakenemaan.

Lue:
”Olette paenneet Karthovan kadonneesta kaupungista keskelle jäistä Naukusuota. On vaikea ymmärtää, että aikaa kului niin paljon Saivossa ollessanne. Paha staalojumala Ajan Äiti on herätetty ja Pelorianit aikovat hirttää Thelga Nokkosnuolen ensimmäisenä kevätpäivänä. Vaikka teillä onkin suurkuninkaan miekka, vaikuttaa tilanne epätoivoiselta.”

Heitä kaksi kertaa talven vaellustaulukosta hahmojen vaeltaessa pois Naukusuolta. Jatka sitten lukemista:

”Lumesta pilkottaa kalloaita, joka ympäröi velhoystävänne Injan mökkiä. Taloa ei kuitenkaan näy missään. Mökin on täytynyt nousta sammakonjaloilleen ja loikkia johonkin muualle. Jatkatte vaellustanne.”

Heitä vielä kaksi kertaa talven vaellustaulukosta. Lue sitten tämä:

”Viimein näette lempeän valon paistavan puiden lomasta. Kuljette sitä kohti ja tajuatte löytäneenne virvatulilampun. Se on lasinen pallo, jonka sisällä on virvatuli, joka ei voi johtaa matkalaisia harhaan. Keltaiset velhot pystyttävät niitä toisinaan maamerkeiksi ja tämä kertoo, että olette saapuneet maantielle. Reen ja suksien jäljet halkovat hankea.
Etelässä näette kolmen tumman hahmon kulkevan teitä kohti! Lähestyjät ovat paksuihin kaapuihin pukeutunut äiti ja kaksi lasta, jotka kahlaavat lumessa ilman suksia. He näyttävät hätääntyneiltä aivan kuin heitä ajettaisiin takaa.
– Auttakaa, nainen pyytää heikolla äänellä.”

Peukaloisprinssi

06/02/2017
Omasta mielestään hyvin rohkea Hanskatassuniekka johdattaa hahmot seikkailuun...

Omasta mielestään hyvin rohkea Hanskatassuniekka johdattaa hahmot seikkailuun…

Myrskyn sankarien tuorein lisäosa on nimeltään Peukaloisprinssi ja se ilmestyy syksyllä. Sadunomaisen seikkailun voi ennakkotilata jo nyt!

Ovela Hanskatassuniekka pyytää apuasi. Paha noita on muuttanut hänen isäntänsä Ghedosin prinssin peukaloiseksi. Mutta pelastaaksesi prinssin, sinunkin on kutistuttava…

Tämä on sadunomainen seikkailu Myrskyn sankareihin, joka sopii pelattavaksi myös tarinapelinä pientenkin lasten kanssa. Tällöin et tarvitse muuta kuin tämän seikkailun ja roolipelinopat. Mukana on valmiit hahmot, joiden toisella puolella on kaunis kuva pelin aikana väritettäväksi.

Seikkailussa on myös kaksi muuta isommille tarkoitettua pelitapaa, joihin tarvitset Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka -laatikon. Normaalissa pelissä seikkailu sopii aloitteleville hahmoille. Vaikeassa pelissä vastustajat ovat pahempia, esteet vaikeampia ja sekä pelaajat että hahmot joutuvat käyttämään kaikki keinonsa pelastaakseen prinssin ja selvitäkseen itse hengissä!

Samalla käynnistämme Myrskyn sankarit -verkkokaupan, josta voi tilata lisäosia, oheistuotteita, paitoja ja kirjoja. Nyt avajaistarjouksena kaupassa on erilaisia Peukaloisprinssi-yhdistelmiä!

Pelailemisiin! Ja laittakaahan palautetta, millaisia lisäosia toivoisitte seuraavaksi.
peukaloisprinssi_etukansi_web
%d bloggers like this: